אוסטיאופניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/06/2003 | 09:43 | מאת: אלון ל.

ד"ר שלום, אני הייתי, ואני מניח שאני אולי מוכר לך בגלל המקרה, בבירור מקיף בגלל היפרקלצמיה. במהלכו נמצא גוש צווארי והוחשד כאדנומה של הפראתיאוריד. הדיאגנוזה הייתה כי הגוש שפיר וההיפרקלצמיה היא מדומה (בגלל רמת אלבומין גבוהה). במהלך הבירור נעשתה בדיקת DEXA לצפיפות העצם והתוצאות הראו כי יש לי אוסטיאופניה ברמה של: צוואר הירך ===> t = -0.6 עמוד השדרה ===> t = -2 אמה ====> t = -1.8 הפרופיל שקיבלתי הוא 24 זמני גופני רפואי, וכיום אני עומד להעלות לוועדה רפואית כדי להעלות את הפרופיל כדי שאני אוכל לחזור לשירות צבאי ; המכתב שקיבלתי מהרופא האנדוקרינולוג המטפל הוא כי אין מניעה להעלות לי את הפרופיל אך הוא ציין כי התגלתה אוסטיאופניה תוך כדי ציון כי אם לאמא שלי יש צפיפות עצם נמוכה מגיל צעיר. שאלתי ראליך, ואני מאוד אשמח לקבל תשובה בעניין, כמי שייתכן ומכיר את העניין הצבאי שבכך - האם ראשית כל - רמת האוסטיאופניה היא רצינית ושנית - האם הצבא יוריד לי פרופיל בגלל הרמה הזו של האוסטיאופניה. תודה מראש.

אם תיקח בחשבון ש גובה T =-2.5 כבר נחשב אוסטאופורוזיס תבין שהאוסטאופניה שלך היא ניכרת. אוסטאופניה כשלעצמה אינה סיבה לשינוי סוג בריאות לפי מיטב ידיעתי.

02/06/2003 | 08:58 | מאת: אור-2

אני בת 52 עדיין מקבלת מחזור סדיר. בבדיקת צפיפות העצם אלה התוצאות: עמוד שידרה צפיפות העצם הממוצעת של חוליות L2-L4 כיום 1.113 לעומת 02 1.080 % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות(ים) כיום 93% לעומת 02 90% T SCORE -0.7 לעומת 02 1.0- % מהממוצע של גיל הנבדק 98% לעומת 94% צפיפות L1-L3 (תקינה) אוסטיאופניה L4 (קלה) הירך צפיפות העצם בצואר הירך (ימין) 0.717 שמאל 0.719 לעומת 02 0.741 % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות(ים) ימין 73% שמאל 73% לעומת 02 76% T SCORE ימין 2.2- שמאל 2.2- לעומת 02 2.0- % מהממוצע של גל הנבדק(ת) ימין 80% שמאל 80% לעומת 02 81% T SCORE TOTAL HIP ימים 1.4- שמאל 1.3- לעומת 02 1.4- הצפיפות: אוסטיאופניה קשה הערות הרופא: הצפיפות בשתי הירכיים דומה הצפיפות בעצם שמאל גבוהה ובירך ימין נמוכה מזו ב-02 אני מקבלת היום קלטרט D+C 600 1 ליום אשמח לשמוע חוות דעתך ומה עליי לעשות מה זה אומר אוסטיאופניה קשה האם ספורט, הליכה וכו' יכול לשפר ולתקן את המצב מה אני יכולה עוד לעשות כדי לפתור את הבעיה בתודה מראש!

אם תקח בחשבון שההגדרה של אוסטאופורוזיס היא ציון T של 2.5- הרי ברורו שציון T של 2- מהווה אוסטאופניה משמעותית. אינני סבור שהמילה אוסטאופניה מופיעה ב"ספר הפרופילים" של הצבא ולכן קביעת סוג הבריאות מבוססת על הגרות כלליות יות רכמו "מחלה מטבולית " וכו' תוך ציון דרגות חומרה .

05/06/2003 | 08:20 | מאת: אור-2

ראשית תודה רבה על התשובה וטוב שיש פורום כזה שנותן תשובות מהירות ולעניין. ציינתי שאני מטופלת על ידי קלטרט C+D 600 כדור אחד ביום. אני לוקחת מולטי ויטמין אומניום לנשים אני שותה כל בוקר אינטרה חצי כוסית (תוסף מזון צמחי) אני מקווה שאתה מכיר. אוכלת כל בוקר 70 גרם גבינה 5% ויוגורט ושותה קפה בכמות קטנה עם רבע כוס חלב על כל כוס. האם אכילת מוצרים שיש בהם ויטמין D מספיקים למצב הזה או אני צריכה לקחת ויטמינים נוספים. אשמח לקבל תשובה. תודה וחג שבועות שמח!

מנהל פורום אורתופדיה