קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2003 | 10:06 | מאת: רוני

אני בן 40 פעיל ספורטיבית. נפגעתי במהלך טיול ונאמר לי שיש לי "נעילה" בברך דהיינו עקב קרע במינסקוס אינני יכול לנעול את הרגל בהליכה. כרגע אני צולע למרות שהדריכה שלי ברגל שמאל יציבה . הומלץ לי לעבור הליך של ארטרוסקופיה שיתכן שבמהלכו יסולקו חלקי הסחוס הפגועים או הסחוס כולו המפריעים לנעילת הברך . האם לטיפול הזה יש השפעה לטווח ארוך ?(סילוק הסחוס אולי יגרום לשינויים אריטרוטיים בעצמות הברכיים)

במידה שאתה אמנם סובל מ"כליאה " של הברך עקב קרע של מניסקוס עליך לעבור ניתוח באופן דחוף יחסי ועד לניתוח ללכת עם קביים ולהמנע מלדרוך על הרגל שכן חתיכת המניסקוס הכלוא גורמת ללחץ עלהסחוס המפרקי ולנזק שלו. הוצאת החתיכה הקרועה לא רק שלא תגרום לשינויים ארתריטיים אלא תמנע התפתחותם

מנהל פורום אורתופדיה