זריקת סטרואידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2003 | 12:25 | מאת: עדי

שלום יש לי דלקת בגיד בשורש כף יד ימין, כאבים שהתחילו לי לפני כמעט 3 שנים. והייתי בטיפולים של פיזוטראפיה וריפוי ועיסוק ולקחתי נקסין נגד הכאבים. עכשיו הציע לי הרופא לקבל זריקה של סטרואידים או ניתוח כדי לשחרר את לחץ על הגיד. רציתי לשאול מה בדיוק הזריקה הזאת ? מה היא אמורה לעשות ? כמה היא כואבת ? והאם היא באמת תפתור את דלקת ?? הואם שווה לעשות אותה או שזה לא ייתן לי הרבה ? תודה רבה עדי

סטרואידי הנם חומרים המיוצרים על ידי הגוף למטרות שונות דוגמא הידועה ביותר היא קורטיזון שזה הורמון שהגוף מייצר. אבל גם כולסטרול הוא סטרואיד. יש גם סטראידים מעשה ידי אדם המשמשים כתרופות. בתור שכאלו הם פועלים נגד דלקות . אפשר לקחת אותם דרך הפה אפשר להזריק דרך הוריד ואפשר להזריק באופן מקומי. היתרון לש הזרקהמקומית הוא שהם פעילים בעיקר במקו ההזרקה ופחות באופן כללי ואפשר לכן לתת כמוות יותר קטנה. במקרה של דלקת עקשנית כמו אצלך ברור שצריך לחפש משהוא יותר אגרסיבי לטיפול. אינני יודע על איזה גיד את מדברת ( יש כמה אפשרוות ) אבל באופן כללי מאד אציין שכעבור שלש שנים של מחלה רוב הסכו יהוא שבלי ניתוח לא תוושעי.

מנהל פורום אורתופדיה