נפיחות בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2003 | 14:52 | מאת: פנינה

שלום רב, 1. האם לאחר ניתוח ארטוסקופיה בברך יכולה להופיע נפיחות בקרסול? בדיקות מיפוי עצמות -תקין,דופלר של ורידים- תקין.צילום הקרסול- תקין 2. מטופלת באבנדיה+גלוקופז( מזה שנתיים).האם ידוע על תופעת לואי דומה לזו בעקבות לקיחת התרופות? מודה על תשובתך.

לא ברור לי מה כוונתך בנפיחות בקרסול שכן יכול שמדובר בבצקת או בנפיחות על רקע של דלקת של הסינוביה המצפה את הגידים שמסביב לקרסול או דלקת של הסינוביה המצפה את מפרק הקרסול עצמו או הפרעה בניקוז לימפטי או פקקת ורידים ( למרות הדופק התקין ) . יש תרופות הגורמות לנפיחות באזור הקרסול ( בצקת )במיוחד תרופות לטיפול ביתר לחץ דם וגם ויוקס. אני מניח שיש עוד אך איני זוכר כרגע.

15/04/2003 | 18:13 | מאת: פנינה

תודה על תשובתך.נראה כי הנפיחות היא מעין בצקת. אני מטופלת בעקבות מחלת הסכרת באבנדיה 4 מ"ג+2 גלוקופז 850מ"ג כ"א.בנוסף לאחרונה נוסף כדור בשם טריטייס 1.25 מ"ג.(אבל הבצקת היא כבר כשנה וחצי).ויוקס קבלתי לפני כשנה וחצי בעקבות ניתוח ארטוסקופיה בברך.כיום הברך בסדר ואיני סובלת כאבים. אודה על התייחסותך - בברכת חג שמח!

מנהל פורום אורתופדיה