כאבים מתמשכים במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/04/2003 | 23:16 | מאת: רונית

לפני כשנה כאב לי המרפק מאד, עם הקרנת הכאב כאילו זו דלקת, גם לכיוון האמה . הרופא נתן לי זריקה במרפק עצמו ושלח אותי לפיזיוטרפיה. הכאבים התגברו גם במשך הטיפול ובעקבות זה, שוב קבלתי זריקה במרפק. בחודשים האחרונים שוב הכאבים גברו ויש לי בעיה בתפקוד היד. הכאב מקרין לאיזור הצואר והחזה. חשוב לציין שיש לי פריצת דיסק בצואר. ברצוני לדעת האם יש לכך השפעה על המרפק? ובכלל על היד? ואם לא אז ממה זה יכול לנבוע? מה גם שאני ימנית והיד הכואבת לי היא יד שמאל - שאותה אני לא מאמצת יחסית. בתודה מראש, רונית

פריצת דיסק בין החוליות החמישית והשישית ו/או השישית והשבעית יכולה לגרום לכאב הקורן לאורך הצד החיצונישל הזרוע והמרפק . נמוך יותר יגרם כאב הקורן לצד הפנימי של המרפק . יכול כמובן להיות שהכאב מקורו בדלקת של אחיזת השריר בצד חיצוני של המרפק מה שנקרא מרפק טניס. או בצד הפנימי של המרפק מה שנקרא מרפק של שחקני גולף .

מנהל פורום אורתופדיה