זה המקום היחיד לשאלתי עקב היותי לוחם שלא מבוטח אזרחית. פריצת דיסק.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/09/2019 | 15:42 | מאת: ניסים

לפני זמן קצר ביצעתי בדיקת ct עקב כאבי גב ושם נקבע שיש לי בשפת התשובות: בחוליות l3-l4 בלט דיסק נושק לשק ובחוליות l4-l5 בלט דיסק לנקב משמאל עם מרכיב של פריצה לכיוון השורש עם הסתיידות הקיפית ולחץ משמעותי השורש ונושק לעצב בנקב. אני לוחם ולרופא הצבאי שלי ממש לא אכפת. לטענתו הכל בסדר זה כולה בלט דיסק. בגלל זה שאלתי כאן היא מה זה בלט דיסק עם מרכיב של פריצה? ומה אומרת התשובה הזו בכללי לגבי חוליות l4-l5

המונחי בלט ופריצה של דיסקה הנם מונחי הבאים לתאר שינויים גרפיים בצורת הדיסקה כפי שהם באים לידי ביטוי בבדיקות המתארות את היחס בין שולי הדיסקה ושולי גוף החוליה שמעל ומתחת לדיסקה. עצם הממצא אינו הוכחה לכך שהכאב סיבתו בממצא. זו תופעה נפוצה של בלט ואף פריצה שאינם גורמיים לכאב. יחד עם זה אין מקום ליחס מזלזל מצד הרופא שכן בלט הינו ביטוי לשינוי ניווני בדיסקה ( וכמובן שגם פריצה) וההתיחסות של הרופא היא לבן אדם ולא לבדיקת הדימות וכול מאד להיות שלו טרח הרופא לצע בדיקה נכונה שלהגב היה מגלה סימנים לכך שיש משמעות לממצאים הדימויים.

מנהל פורום אורתופדיה