שבר בעצם MT2 עם שינויים בצקתיים ותזוזה מנימלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/09/2019 | 15:47 | מאת: יעל

לפני 3 שבועות באופן פתאומי הופיע נפיחות וכאב בכף רגל ימין ללא יכולת עמידה על הרגל. בפניה למיון בוצע צילום - לא אובחן שבר ובבדיקות דם הכל היה תקין. נשלחתי הביתה עם איבחון של דלקת וטיפול בארקוקסיה וכדורי רוקסט נגד כאבים והנחייה של פעילות יוםיומית רגילה ללא פעילות ספורט. הכאבים לא פחתו ולאחר 3 ימים רופאת המשפחה הפסיקה את הארקוקסיה ובמשך 4 ימים לקחתי קולכיצין ומשך 6 ימים קטפלאם. הכאב פחת הנפיחות ירדה מעט. ב משך 4 ימים אחרונים לקחתי ארקוקסיה. באולטראסאונד שבוצע היום הודגם שבר בעצם MT2 GO A עם שינויים בצקתיים מסביב עם תזוזה מנימלית, בדיקת דופלר ללא ממצא חריג. נקבע תור למומחה כף רגל לדצמבר. במקצועי אני מורה ליוגה ומעבירה 8 שיעורים דינמיים בשבוע. שאלתי - מה עכשו ? מה תומך בריפוי ומה מזיק לריפוי המקום. מה עושים???

מדור בשבר מאמץ או שבר אי ספיקה . צריך לתת לו הזדמנות להחלים על ידי הורדת עומס.

מנהל פורום אורתופדיה