פענוח ממצאי צילום mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/08/2019 | 14:04 | מאת: שלומי

שלום כבר כשנה וחצי אני חש בכאבים נוראים בכל הגב כולו אני חייל משוחרר בצבא עשיתי צילום סיטי המראה כי יש לי שלושה בלטי דיסק הכאבים החמירו בהרבה לאחר השחרור וכעת עשיתי צילום ואלו הם התוצאות אשמח לדעת מה מותר לי לעשות ומה אסור במצב הנתון האם מותר לסחוב דברים להרים וכו' תודה רבה! ממצאים: תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני : הסריקה בוצעה בטכניקה TSE,SE בשקלול T2,PD,T1 במישור אקסיאלי וסאגיטלי. הלורדוזיס הפיזיולוגית שמורה. סיגנל שמור מלשד החוליות. סיגנל שמור מנוקלאוס הדיסקיות. הקונוס המדולרי מודגם שמור בגובה המרווח L1-D12 סריקה L2-L1:ללא עדות לבקע הדיסקית.הפורמינות חופשיות. סריקה L3-L2 :בלט דיסק. אימפרסיה על שק התקאלי .הפורמינות חופשיות. סריקה L4-L3 :בלט דיסק. אימפרסיה על שק התקאלי. .הפורמינות חופשיות. סריקה L5-L4 :בלט דיסק כללי. אימפרסיה על שק התקאלי מתונה. הבלטה דו-צידית של מרכיבים פורמינליים יותר משמאל. היצרות נקב שמאלי. סריקה S1-L5 : בלט דיסק. קרע אנולרי מרכזי..הפורמינות חופשיות. ... סיכום: בלטים דיסקליים כמתואר

מותר-פעילות אארובית כמו הליכה ריצה שחיה . מותר(ורצוי) חיזוק שרירי הליגה לא מומלץלהרים תוך כפיפה לפנים עם ברכיי ישרות משקלים מעל 5 ק"ג. לא ממלץ לעוק בפעילו של כפיפה ,של פיתול הגוו או שניהם יחד באופן חוזר על עצמו.

15/08/2019 | 00:20 | מאת: שלומי

תודה רבה על אדוני הדוקטור רק אם אפשר בבקשה לדעת בשפה פשוטה מה הממצאים אומרים בכל חוליה לדוג' הקרע שכתוב באחת החוליות

מנהל פורום אורתופדיה