שברים באגן ובעמוד השידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/08/2019 | 21:04 | מאת: שני כהן

ערב טוב. אשמח לעזרתכם. לפני כשבועיים סבלתי מכאבי גב במשך כשבוע, לאחר לכתי לקופה קיבלתי זריקת וולטרן דבר שלא עזר כלל.לאחר שבוע של כאבים שכלל חוסר יציאות הופנתי למיון. כשלאחר צילום ct נאמר לי כרעם ביום בהיר כי אני סובלת משברים באגן ובעמוד השידרה. אושפזתי למשוך 8 ימים שבמסגרת האשפוז נעשו לי צילום ct, מיפוי עצמות, בדיקות דם, לקיחת שתן למשך 24 שעות. אף אחד בביה"ח לא ידע לתת לי סיבה להיווצרות השברים. לאחר שחרורי נאמר לי כי עליי להתחיל ליטול כדורי קלציום וויטמין d ובנוסף עליי להיות עם חגורת גב 3 חודשים. מאחר וביצעתי מיפוי עצמות נתבקשתי להמתין שבועיים עד לביצוע צפיפות העצם. הבוקר קיבלתי את תוצאות בדיקת הצפיפות שגם בבדיקה זו לא ברורה הסיבה להיווצרות השברים. אשמח מאוד לעזרתכם, האם קיימות בדיקות נוספות שיכולה לבצע מאחר ואני אובדת עצות ובלחץ נוראי מהעובדה שלאף אחד אין תשובה לבשורות הקשות שנפלו עליי.

על פניו איני רואה צורך בבדיקו נוספות אבל בכדי לדעת יותר עלי לקבל פרוט מדויק של סוג השברים ומיקומם.

מנהל פורום אורתופדיה