תוצאות סיטי ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/08/2019 | 18:42 | מאת: אירנה קוביל

שלום ותודה רבה! אבקש לדעת 1. מהו השם האנגלי של שק התקאלי, וגרמי (מבנים גרמיים) 2.כיוון שקים בלט בדיסק אחורי באזור (C3 - C4 ) או בלט דיסק אחורי באזור C4-C5, שמשיק לשק התקאלי, האם לחץ זה יכול להשפיע על התופעות הבאות שהן סיבת ביצוע ה-CT: סחרחורת, לחץ על גלגלי העיניים וכאבים באזור האוקצ'יפיטאלי , לפעמים מלווים בפולסים באותו אזורץ חיבת לצין שבעלי שהוא שביצע את הבדיקה (בן 68) אובחן לפני הרבה שנים בתופעת ה-hipermobility

השק התקלי הנו השק הדורלי. חוט השדרה עטוף 3 מעטפות : פיה מטר הצמודה לחוט השדרה, ארכנואיד הנמצא בין הפיה מטר ובין המעטפת החיצונית הנקראית דורה מטר. הדורה מטר ( גם טקה) עשויה כאין שרוול ועוטפת גםאתשרשי העצים ביוצאם מתעלת הדרה. השרוול הזה הנו הטקה. גרמי ( ראי מלון אבן שושן) = עשוי מעצם. 2. איני חושב שיש קשר

11/08/2019 | 09:49 | מאת: אירנה קוביל

דר' לב-אל, תודה רבה על ההסברים ועל התשובות.

מנהל פורום אורתופדיה