כאבי גב עליון ותחתון לאחר מנוחה/שינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/08/2019 | 18:28 | מאת: שלי

שלום, אני בת 24, ומזה כחצי שנה סובלת מכאבי גב בדרגה קלה-בינונית (כמו של שריר תפוס), שמורגשים בעיקר לאחר קימה משינה, בעיקר בגלל שאינני מצליחה לישון כמו שצריך ומתעוררת מחוסר נוחות/כאב קל. יש לי קושי להתכופף ולהתרומם בכמה השעות הראשונות של היום ולאחר מכן במהלך היום, הכאב עמום וכמעט לא מורגש. כמו כן, בעת שכיבה על הגב, מרגישה שאם אני מרפה את השרירים הגב "דוקר" מעט ולאחר מכן משתחרר. חשוב לציין, שביקרתי לא מזמן אצל רופאת משפחה והיא הביאה לי כדורי וולטרן ומשחה, וכן הפנייה לדיאטנית מכיוון שאני גם סובלת ממשקל עודף (לא כזה שמסכן חיים), שכן היא חשדה שהכאבים נובעים מהמשקל. ירדתי במשקל מעט והכאבים לא חולפים (גם אין החמרה), אבל אני באמת לא חושבת שזה קשור והייתי שמחה לחוות דעת נוספת על סמך הכתוב (קבעתי כבר תור לאורתופד אך לזמן רחוק מהיום ומודאגת מעט מהמצב כי איכות השינה שלי ירדה בצורה דרסטית ומקשה עליי). תודה רבה!

בהסתמך על הכתוב בלבד, נראה שאת לוקה בשינויים ניווניים של הדיסקות שבין החוליות. זו השערה ראשונית ובכדי לאשש אותה עליך לעבור בדיקה מסודרת .

מנהל פורום אורתופדיה