עזרה בהבנת פיענוח MRI מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/08/2019 | 09:36 | מאת: amiel

אודה לעזרה בהבנת הפיענוח, כמו כן מה ההבדל בין בלט לפריצת דיסק? שינויים ניווניים מפורטים, לפי גובה - 2-L1 :ללא בלט או בקע דיסק. ללא הצרות ספינלית או פורמינלית. 4-L3, 3-L2 :בלט דיסק היקפי קטן. ארתרופתיה פצטרית ועיבוי ליגמנטום פלבום דו"צ. ללא הצרות ספינלית או פורמינלית משמעותית. S1-L5, 5-L4 :בלט דיסק היקפי עם מרכיב בקע מרכזי אחורי. ארתרופתיה פצטרית קלה, עם מעט נוזל בחלל המפרק. ללא היצרות ספינלית או פורמינלית משמעותית.

בלט דיסק, בקע דיסק (=פריצת דיסק). מדובר במונחים תאוריים מעולם הט"מ והבת"ם. אין להם משמעות קלינית יחודית שכן ממצאים כאלו מוצאיםבאחוז ניכר של האוכלוסיה הבוגרת עם או בלי כאב ותסמינם אחרים. . באופן כללי מאד בלט דיסק כשלעצמו נחשב שינוי ניווני שבו המעטפת החיצונית של הדיסק מתבלטת מעט לצדדים בעוד שבקע הנו מצב שבו התבלטות ניכרת יותר על פרימטר קטן יותר וההנחה היא שכאן יש מעבר של לשד הדיסק דרך המעטפת כלפ חוץ. ההבדל בין בלט לבקע הוא נושא דכיח לויכוים

10/08/2019 | 20:25 | מאת: AMIEL

היי, לא בטוח שהבנתי. בגדול אתה טוען שאין הבדל במונחים? אצלי בכלל יש סימפטומים של כאב בצד ימין. כאשר כל הבלטים הם בצד שמאל. האם כאשר יש פריצת דיסק רשום בפיענוח פריצת דיסק? רק מנסה להבין האם להיות מודאג... אצלי בסיכום רשום: סיכום: שינויים ניווניים, כמתואר, ללא היצרות ספינלית או פורמינלית משמעותית

מנהל פורום אורתופדיה