כאבים ברגלייםבזמן ריצה לאחר ניתוח קרסול שאלה מ24/7

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/08/2019 | 22:20 | מאת: בן

שלום רב לפני כ6 שנים עברתי ניתוח של קיבוע מפרק סב טלרי בקרסול שמאל עקב קואליציה לאחר תקופת הניתוח והחלמה מאז פעיל ספורטיבית חדר כושר הליכות ריצות ברצוני לשאול שאלה במהלך כל 6 שנים שבהם אני חזרתי לפעילות ריצה יש לי כאבים בזמן הריצה מתחתית הברך ועד תחילת הקרסול זאת אומרת כל אזור השוק תאומים ששם אני מרגיש כאילו משהו נקרע לי וקדימה כמו כאב עמום כחול לאחר מכה הכל כואב שתי הרגליים חשוב לי לציין וגם בזמן המנוחה .. במהלך בדיקות שגרתיות נאמר לי כי עולי גיד אכילס התקצר אולי קצת לנוח אבל גם שאני נח ואני חוזר לפעילות אחרי 4 חודשים נגיד שוב הכאבים תוקפים אחרי ולפני מה זה יכול להיות? בנוסף שמתי לב שעם אני לוחץ על העצם בשוק זה כואב מדוע? בלי שום קשר לריצה העם זה תקין? אני הולך להתמיין לתפקיד שיצריך ממני עמידה ולפעמים ריצה איך אני משפר את המצב?אין כל תנועה סב טלרית כתוצאה מקיבוע קרסול שמאל. הכאב הוא כאב חד בעצם כאשר אני לןחץ על העצם הכאב בלתי נסבל אך במהלך הריצה עצמה הכאב מורגש לי בכל אזור הרגל אשר מתחיל מתחת לברך עד לקרסול בשתי הרגליים כאב שמביא אותי להרגשה כאילו מאבד שיווי משקל מהגוף אודה לתשובתך בעניין

אם הבנתי נכון מדובר בכאב ורגישות מקומית בקדמת השוק. כאב כזה נגרם עקב שבר מאמץ או מה שנקרא SHIN SPLINTS אפשרות נוספת : תיסמונת מדור כרונית בכדי . לטפל באופן מוצלח צריך להגיע לאבחנה מדוייקת.

מנהל פורום אורתופדיה