פענוח mri ע''ש צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/08/2019 | 19:21 | מאת: עדי

ערב טוב ד''ר, אני סובל מכאבים בעמוד השדרה העליון ונימולים בידיים ובפנים, הלכתי לנוירולוג ששלח אותי לעשות mri מוח שיצא תקין לחלוטין ובנוסף mri עמוד שדרה צווארי, שאת תוצאותיו אכתוב מטה. ארצה לדעת האם ישנו הסבר בפענוח אודות הכאבים בעמוד שדרה העליון ומה דרך הטיפול בבעיות שנמצאו. פענוח mri ע''ש צווארי : עמדה אנטומית של החוליות . האותות הנובעים מן החוליות בגדר הנורמה. המעבר הגולגולתי צווארי ומפרקים אטלנטו-אקסיאליים בגדר הנורמה. גובה הדיסקוסים הסחוסיים ועוצמת האותות הנובעים מהם תקינים. חוט השדרה בעובי, מהלך ואותות תקינים. 3-C2:ללא בלט דיסק. 4-C3:בלט דיסק דיפוזי קל. 5-C4:בלט דיסק דיפוזי קל. 6-C5:בלט דיסק דיפוזי קל ופרוטרוזיה אחורית מרכזית גורמים ללחץ קל על השק הדורלי. 7-C6:בלט דיסק דיפוזי קל. D1-C7:ללא בלט דיסק. לסיכום: ======= דיסקופתיה קלה. לא נצפו נגעים פתולוגיים בחוט שדרה.

הממצא : 6-C5:בלט דיסק דיפוזי קל ופרוטרוזיה אחורית מרכזית יכול להסביר חלק מן המחושי ( נימול בידיים ) אםיש מתאם בינו ובין " קליניקה". טיפול אפשרי : זריקה אפידורלית

מנהל פורום אורתופדיה