פיענוח CT עמוד שידרה מותני-סקרלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/07/2019 | 12:08 | מאת: נטלי

הופנתי לסי.טי בעקבות כאבי גב תחתון חריפים שמקרינים לרגליים. במהלך חודשיים קיבלתי זריקות וולטרן שלא הועילו וזריקת קורטיזון שעזרה מעט, כדורי ארקוקסיה שקיבלתי לא עזרו, ואני נוטלת משככי כאבים שגם לא מעלימים את הכאב לחלוטין. בתוצאות הסי.טי נרשם: L5-S1: המרווח הבין חוליתי צר. הודגמה פרוטרוזיה אחורית ימנית של הדיסק כמו בבדיקה משנת 2017. (לדברי האורטופד ב2017 נראו בלטי דיסק) סקרום תקין. סיכום: לחץ על השק התקאלי ועל השורש הימני בגובה L5-S1. מה משמעות הפיענוח? תודה רבה, נטלי

פריצת דיסק בין חוליה מתנית חמישית לחוליה סקרלית ראשונה בצד ימין. אם קרינת הכאב אצלך היא לימין לאזור חיצוני של השוק והקרסול ואף כף רגל) ניתן יהיה לומר שיש קורלציה בין הממצא ובין התמנה הקלינית ולשייך את הכאב לפריצת הדיסקה

מנהל פורום אורתופדיה