חבלה עקב נפילה כתף וברכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/07/2019 | 18:20 | מאת: שירלי

שלום רב לפני כחודש נפלתי כ 5 מדרגות קדימה כתוצאה מכך, נקע בקרסול, כאבים חזקים בברך שמאל ובשתי כתפיים (שמאל כאובה יותר מימין) שלחו אותי לאולטרסאונד ואשמח לעזרה והסבר, התור שלי לאורטופד רק בעוד כחודש ואני סובלת מאוד מכאבים S ברך שמאל : ================ גיד קוודריצפס - ב.מ.פ גיד פטלרי - ב.מ.פ - LCL המשכי עם היסתיידות כ - 4.0 ס"מ באספקט הפמורלי של שיכבה העמוקה . MCL - המשכי, רגיש בזמן הבדיקה, ללא נוזל סביבו . בורסה סופראפטלרית - אין עדות לנוזל בורסה פטלרית - אין עדות לנוזל ANSERINUS PES - ללא נוזל. אין נוזל תוך פרקי . איזור פופליטאלי - לא הודגמו שינויים פתולוגיים, אין עדות לציסטה ע"ש בייקר . סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: כמתואר . א.ס כתפיים *סיבת ההפניה: כאבים בשתי הכתפיים, הרבה יותר משמאל לאחר נפילה לפני חודש . *ממצאים: US כתפיים : ================ ACJ - ב.מ.פ : ROTATOR CUFF Infraspinatus - בעובי וצורה תקינה, אין עדות לנוזל תוך מפרקי Supraspinatus- ימין - בעובי וצורה תקינה, אין עדות לקרע . שמאל - מבנה הטרוגני עם קרע חלקי כ - 6.0 ס"מ באסםקט הארטיקולרי-קידמי . Subscapulafis - בעובי וצורה תקינה, אין עדות לקרע . Bursa Subacromial and Subdeltoid - ימין - עם מעט נוזל בתוכו . שמאל - עם נוזל בכמות בינונית . tendon Biceps - בעובי ובמרקם תקינים . מבנה גרמי - ימין - תקין . שמאל - אי סדירות בשטח של .GT סיכום: קרע חלקי בגיד SSP שמאל . SA בורסיטיס דו-צדדי, יותר משמאל

הממצא המשמעותי היחיד הנו קרע חלקי של גיד של השריר הנקרא סופרספפינטוס משמאל. שאר הממצאים הנם תגובות של הרקמות לחבלה. המשמעות של הממצאים תלויה בקורלציה עם הממצאים בבדיקת הרופא.

מנהל פורום אורתופדיה