קליקים חוזרים בגב התחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/07/2019 | 10:41 | מאת: שקד לוי

שלום ד״ר אסא, בחודשיים האחרונים אני סובלת מקליקים חוזרים בגב התחתון (איזור עצם הזנב). הקליקים מתרחשים בעת כיפוף או פשיטה של הגב גם אם התנועה לא בטווח גדול במיוחד. במהלך התנועה נוצר קליק שגורם לכאב קטן חד אשר חולף מיד לאחר השלמת התנועה (סיפור של שנייה), בין לבין איני סובלת כלל מכאבים בגב התחתון. אני בת 23 עושה ספורט מאז שאני זוכרת את עצמי, ובשנה וחצי האחרונות גם עושה אימוני כוח עם משקולות. האימונים כוללים את כלל תרגילי הבסיס - סקווטים, דד ליפט, היפ ט׳ראסט. התחלתי לעבוד עם משקולות במקביל לקורס מדריכי חדר כושר שעשיתי, אז אני רוצה להאמין שהביצוע שלי נכון כזה שלא אמור לפגוע בי. אבל היה לי חשוב לציין זאת כחלק מהשגרת חיים שלי למקרה שזו עלולה להיות סיבה, או משהו שאצטרך להפסיק לעשות.

לא הבנתי מה השאלה. בעת ביצוע כפיפת גוו לפנים וישור ובהמשך פשיטה עיקר התנועה מתרחש בין המפרקים הבין חוליתיים האחוריים בעמוד השדרה המתני.

מנהל פורום אורתופדיה