תוצאות סיטי גב מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/07/2019 | 22:42 | מאת: אירנה קוביל

אלה תוצאות הסיטי של בני. 3-L2 - בלט היקפי נושק לשק התקאלי, ללא היצרות ספינאלית או פורמינלית. שאלה 1 האם יש איזו משמעות רפואית לתוצאה, מה היא והאם זה יכול להשפיע על לחץ על העצב הסציאטי? L5-L4 - בקע אחורי נושק לשק התקאלי, ללא היצרות ספינאלית או פורמינלית. שאלה 2 מהו הבקע שצאחורי חוליות אלה? שווה להרחיב את התחקיר בנושא הבקע? S1-L5 - סקרליזציה דו"צ של החוליה L5 . מה זו סקרליזציה ? תודה רבה, אירנה קוביל

שלום רב אירנה שאלה 1 : אין .הממצא נמצא בתחום הנורמלי. שאלה 2: בקע = התפרצות לאחור של חומר של הדיסקה הבין חולייתית ( בין חוליה 4 ו5 ) . העובדה שאין לחץ על השק התקלי ( המעטפת כאין שרוול העוטפת את שרשי העצבים) אינה תומכת בנכונות האבחנה של בקע. סקרליזציה משמעה חיבור בין החוליה המתנית החמישית לחוליה סקרלית ראשונה. זה ממצא חסר חשיבות קלנית

17/07/2019 | 00:06 | מאת: אירנה קוביל

דר' לב-אל תודה רבה על תשובתך. אבקש עוד הבהרה: אם הבנתי נכון הבקע אור היה להתייחס למה שאתה הגדרת, לא לבקע = הרניה שהתפלאיתי על איזה צד של הגוף הנמצא מאחוא יכולה התשובה להתייחס. מדבריך מבינה אני שרק אם היה לחץ על השק התקלי אפשר היה להגדיר את הממצא כבקע, אך לדעתך לא קים באמת כזה. ואז הבהרתי היא: האם אפשר להסיק שבאמת אין בין חוליות L4 ל L5, בלט דיסק? או הדבר אינו לגמרי בטוח כפי שנכתב בתוצאות. ודה לך מראש, א. ק.

17/07/2019 | 00:23 | מאת: אירנה קוביל

מצטערת שמה שכתבתי השתבש. למעשה אבקש להתייחס רק לעניין הבלטף כפי שרשמתי בהבהרה. סליחה ותודה רבה!

מנהל פורום אורתופדיה