חוות דעת לתוצאת CT קרעים ברצועות ושבר תלישה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/07/2019 | 17:56 | מאת: אנדרה

לפני 8 חודשים נקעתי את הרגל בנקע דרגה 3 עם חשד לקרע ברצועה ATFL. לפני 4 ימים עשיתי בדיקת CT ולהלן התוצאות: להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של הקרסוליים וכפות הרגליים הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה: לשלול נזק מפרקי בקרסול ימין. ממצאים: הודגמו בסמוך לאספקט התחתון/חיצוני של עצם הקובואיד מצד ימין שני שבבים גרמיים זעירים מנותקים המתאימים לשברי תלישה. שאר העצמות הודגמו שמורות. פסגות הטלוס הודגמו שמורות. ללא סימנים של נזק אוסטאוכונדרלי דו"צ. המשטחים הפרקיים הודגמו שמורים. מצד ימין הודגמו מעובות ובצקתיות, יתכן בשל קרעים חלקיים. CFL- ו ATFL- רצועות. מהלך הגידים חוצי הקרסוליים הודגם שמור. דיברתי עם האורתופד כף רגל קרסול והוא טען שאין מה לעשות מלבד פיזיותרפיה ורק אם בעוד שנה יהיו כאבים ניתן יהיה לחשוב על ניתוח. חשוב לי לציין שאני ספורטאי לשעבר והייתי רץ 3 פעמים בשבוע 7 ק"מ. בצעתי פיזיותרפיה אינטנסיבית עוד מלפני ה CT ללא הצלחה או כל שיפור במצב. כמו כן, עדיין הרגל שלי מאוד מעובה כפי שמצוין בבדיקה ואני סובל מכאבים עזים ואפילו לא מצליח ללכת מעל ל ק"מ הליכה איטית. אשמח לחוות דעת מאחר ובלתי אפשרי לסבול כאבים אלו יותר

הבעיה העיקרית היא יציבות הקרסול . דבר זה בודקים באופן ידני ובצילום בשיטת TELOS. אם ימצא שהקרסול לא יציב יש אפשרות ליצבו על ידי " מייצב ברך " חיצוני או בניתוח בכל מצב יש חשיבות גדולה לפיסיותרפיה . נ.ב חשוב לבצע בדיקת MRI לשם איבחון של בצקת של העצעם התת סחוסית ושל הסחוס המפרקי .

מנהל פורום אורתופדיה