התלבטות לקיבוע L4-L5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/07/2019 | 02:43 | מאת: משה

מזה כשנה אני סובל מכאבים וזרמים חשמליים מפוזרים בכפות הרגליים, בעמידה ואף בישיבה כאשר כפות הרגליים נוגעות אפילו נוגעות ברצפה. במשך הזמן נוספו כבדות תמידית ברגליים או מצבי חולשה בלתי פוסקים . לפני כמה חודשים לאחר בדיקת Emg אובחן נזק שורשי כרוני L5-S1 דו צדדי, במקביל להחרפת הכאבים שעלו לגב התחתון הופנתי לבדיקת MRI. עם החרפת הכאבים בגב פניתי למיון ואושפזתי במחלקת עמוד שדרה למתן זריקה אפידורלית בהרדמה מקומית שנתנה הטבה מצויינת למשך חודש שלם, יחד עם נטילת ליריקה 300 מ"ג פעמיים ביום. לאחר חופשת מחלה של חודש וחצי הורדתי את נטילת הליריקה הבוקר מכיוון שזה מרדים מאד. הכאבים ממשיכים לחזור לאותה הרמה בדיוק כמו שתיארתי תחילה.פעילותי המירבית הצטמצמה למשך 3 עד 4 שעות ביום , מעבר לכך מנוחה רבה שאינה מאפשרת לשאת פעילות מאמצת מינמלית. ממתין עדיין לתור במרפאת כאב. עיקרי ה MRI -היפרטרופיה פצטרית L4-L5 עם לחץ פורמינלי דו"צ ,על השק והשורשים. שוחחתי עם הפרופ' על האופציות השמרניות למתן הטבות זמניות משתנות. מתן עוד זריקות אפידוליות או צריבת הדיסק בלייזר להפחתת הלחץ. כמו כן עלתה אופציה ניתוחית הכוללת דקומפרסיה וקיבוע. לצד הצלחה רבה לניתוחי גב ,עולות מספר רב של בעיות כגון סיבוכים ונדידת הניוון והבעיה לאזורים שמעל הקיבוע. למרות זאת אני מעוניין מאד לבצע את הניתוח ולשוב לחיים נורמליים, תוך חיזוק הגב כנדרש לאחר ההחלמה מניתוח זה שייתן מענה ארוך טווח ,שלא כמו הטיפולים השמרניים החוזרים על עצמם שוב ושוב. אודה מאד על כל מידע שיינתן ויסייע לי להבין מה הכי נכון לעשות. תודה רבה :)

אלוהים נמצא בפרטים. אם אתה רוצה התיחסות רציניתעליך למסור את המידע בפרוט ובבהירות. כך למשל אין תאימות בן ממצאי בדיקת האיבחון החשמלי והבת"מ.

מנהל פורום אורתופדיה