לחץ בברך ,ופענוח של בדיקת U.S

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/06/2019 | 22:30 | מאת: ניצני

לפני כ-5 חודשים במהלך משחק כדורגל הרגשתי דקירה בשוק רגל שמאל.לאחר כחודשיים שבהם לא עשיתי ספורט ,עשיתי U.S וגילו באיזור פופליטאלי משמאל מדיאלי מודגם קרע עם רטרקציה של שריר סמימבנוזוס עם נוזל מסביב.לאחר טיפולי פזיוטרפיה ,וחשמל ברגל כחודשיים ,חזרתי לפעילות ספורט מלאה ,כשבכל פעולה ביום יום הרגשתי לחץ וכאב בחלק האחורי של הברך,הרגשה בקיפול הברך כאילו היא עומדת להתפוצץ,הרגשה מציקה ,וששוב עשיתי בדיקת U.S ובבדיקה נתגלו 2 קולקציות נוזליות אחת מעל הברך ואחת גדולה 6X1.3 ס"מ מתחת לברך בצמודלאספקט הפרוקסימלי של שריר הגסטרוקנמיוס הראש המדיאלי משמאל.2 הקולקציות מתאימות לקרעים חלקיים בסיבי השריר :סמי-ממברנוזום/סמי-טנדינןזןם ו/או הראש המדיאלי של שריר הגסטרוקנימיאוס משמאל עם המטומהנוזלית /סרומה סביבם. השאלה שלי היא איך להמשיך לטפל להוציא את הנוזלים מאיזור הברך ? והאם אפשר להמשיך בפעילות ספורט כדורגל וכן ? בתודה מראש

איןי טעם בניקוז הנוזליים. לגבי שאלת הפעילות זה תלוי ביציבות הברך ובמצב המניסקוסים במקרה שלך לא הייי מספק בבדיקת על קול אלא גם בבת"ם

מנהל פורום אורתופדיה