כאב פתאומי בעקב ברגל שמאל בכיוון פנים הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/06/2019 | 08:16 | מאת: קרן

בוקר טוב ביום שלישי השבוע הרגשתי כאב מסויים בעקב שמאל בצד שיותר קרוב לפנים הרגל. לילה לפני כן יצאתי להליכה שהפכה לריצה כיפית ללא כאבים. הכאב חלף במשך היום ושוב בליל שלישי יצאתי להליכה, לאחר כ 1.5 ק"מ הרגשתי שקשה לי לדרוך על העקב ניסיתי להמשיך ללכת תוך שהתקשרתי לחברה פזיותרפיסטית ותוך שיחה הכאב הפך לפחות משמעותי והצלחתי להשלים הליכה נעימה של כ13 ק"מ ולשאלתה נזכרתי שביום שני שכחתי להוסיף את המדרסים לנעלי הריצה. אתמול בבוקר הכאב הורגש ולא היה נעים לדאוך על העקב. נתתי מנוחה, ביצעתי מתיחות פאסיביות עם חגורה וגלגולי כף רגל על בקבוק מים שהוקפא, בערב רק שיעור יוגה עם הרבה מתיחות. הבוקר (חמישי) עדיין מרגישה את הכאב בעקב, הוא נוכח ואני משתדלת לדרוך עליו כמה שפחות. כמה זמן צריך מנוחה אם בכלל? מה זה יכול להיות? אני רוצה לצאת לטרק בטבע ביום שישי של כ25 ק"מ ובשבת של כ30/35 ק"מ אבל חשוב לי לא לגרום לפגיעה כרונית. אשמח לעצה מושכלת תודה

ניחוש סביר יהיה דלקת של חיתולית השעל (PLANTA FASCIITIS ) בא בחשבון גם שבר מאמץ של עצם העקב . לגבי השאלות הנוגעות לטיפול מקומן יבוא לאחר השלמ תהאבחנה

13/06/2019 | 17:57 | מאת: כאב בעקב

תודה ד"ר אפשר לנסות לצאת לטיול עם הדלקת (בהנחה שלא מדובר בשבר מאמץ) כמה שאפשר או שעם דלקת עדיף שלא? מה האבחנה כוללת, mri ?

מנהל פורום אורתופדיה