כאבים בעצם מעל העקב ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/02/2003 | 10:23 | מאת: רינה

שלום דוקטור, זה מספר חודשים שאני חשה כאב ונפיחות בעצם שנמצאת מעל העקב ברגל ימין. היום בבוקר ביקרתי אצל אורטופד, שכתב באבחנתו: "Hugland Dis". הוא אמר שעלי ללכת רק עם נעלי ספורט, ולהתחיל בפיזיותרפיה במשך פעמיים בשבוע. האמנם? מהי המחלה הזו? ממה היא נובעת? האם אפשר להירפא ממנה? אנא תשובותיך המהירות, המון המון תודה!

מחלת HAGLUND ידועהגם בשם בורסיטיס רטרקלקנאלית, תסמונת אלברט, מחלת שנץ ועוד. צריך להבחין בין מחלת הגלונד ודפורמציה על שם הגלנוד . הראשונה היא נפיחות בכיס נוזלים הנמצא בין גיד אכילס לבין עצם העקב. השני היא זיז עצם הבולט מעצם העקב כלפי מעלה . הסיבה העיקרית היא "שימוש יתר " הטיפול הוא א. הרמת עקב. שימוש בסנדלים. תרופות נוגדות דלקת . חימום וקרור מקומי. אלקטרותרפיה. אפשר להגיע למצב שבו אין כאב במקום.

מנהל פורום אורתופדיה