רגישות מנימלית מעל סגק מפרקי,אובחן שבר סגור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/05/2019 | 18:57 | מאת: סימון בראל

היי שלום לפני כ8 חודשיםעפתי מרכב שטח בעבודה על ברך רגל ימין צד פנימי אובחן שבר שצקר 3 קרע בסהרון כשליש וקרע חלקי ברצוע פנימית לאחר טיפולי פיזיותרפיה ותוך כדי עברתי ועדה רפואית בביטוח לאומי שם העלתי את פרוץ דלקת מפרקים פסוריאטית והחמרה בפסוריאזיס שקרתה כחודשיים לאחר התאונה כנראה מלחץ נפשי הרב והטראומה בברך. רופא מומחה אורטופד כירורגי מטעם הוועדה איבחן שבר סגור בקצה העליון של השוק 823.00 וביקש חוות דעת ראומוטולוג ופסיכיאטר א.מה זה אומר שבר סגור? והאם זה מקנה אחוזי נכות? ב. האם זה מוכר פרוץ דלקת מפרקים פסוריאטית סמוך לתאונות (טריגר)ויש לציין שאני חולה פסוריאזיס עם הפוגות גדולות יחסית אודה לכם מאוד על היענות

שבר סגור משמעו שבר פשופט שבו אין פציעה החודרת לעצם. נכות אינה נקבע על פי סוג הפיע האלא על פי המצב הסופי לאחר החלמה. אשר לקשר של הפסוריאיס לפציעך את תצטרכי לעמוד בפני ועדה של המוסד לביטוח לאומי שתכיר או שלא תכיר בקשר סיבתי. כדאי שצטיידי באישור ( ואפילו חוות דעת ) של רומטולוג .

מנהל פורום אורתופדיה