שבר בקצה קדמי של צלע 10 מימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/05/2019 | 15:56 | מאת: נורית קליינגרוב

אני בת 69 וקבלתי מכה בצלעות צד ימין לפני כשבועיים. אני יודעת שאין הרבה מה לעשות, אם בכלל. אבל בכל אופן עשיתי היום צילום ונמצא שיש לי שבר בקצה קדמי של צלע 10. אני לא הופניתי על ידי אורטופד אלא על ידי רופא משפחה כך שאין לי את מי לשאול. אי לכך שאלתי, אני פנסיונרית והולכת להתעמלות במשך השבוע (פילטיס, עיצוב, פלדנקרייז, TRX). אני כמובן לא עושה הכל אבל משתדלת לעשות כמה שאני יכולה ושזה לא מאד כואב. שאלתי האם להמשיך או לא, כי גם במיטה כשאני מסתובבת אז זה כואב. אודה אם תנחה אותי כיצד עלי לנהוג. בתודה מראש נורית

אין ברירה צריך לנשום. אפשר להקל על הכאב על ידי מדבקות קינזיוטייפ ( בידי פיסיותריסט)

01/05/2019 | 19:14 | מאת: נורית קליינגרוב

תודה על תשובתך, אבל שאלתי גם לגבי התעמלות, האם להמשיך, במידת היכולת שלי או שלא כדאי? בתודה מראש נורית

01/05/2019 | 19:37 | מאת: נורית קליינגרוב

בהמשך לשאלתי הנוספת, האם התעמלות יכולה להזיק/להחמיר את מצבי או שזה רק כואב ותו לא. ושוב תודה מראש על התשובה

מנהל פורום אורתופדיה