כאב גב שמוחמר בשכיבה ממושכת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/04/2019 | 10:54 | מאת: גיא

שלום אני בן 43 רזה לפני 3 חודשים עשיתי מאמץ לדחוף משהו חזק. מאז החל לי כאב גב תחתון / הכאב מפריע קצת במהלך היום אבל הרבה יותר גרוע לקראת הבוקר לאחר שכיבה. ישן כ 4 שעות ואז מתעורר עם כאב גב תחתון די חזק שמפריע לי לישון ולא מאפשר לי להשאר באותה תנוחה יותר מ 2-3 דקות. אחרי 3 חודשים אין שיפור. מה יכולה להיות הסיבה מה מומלץ לעשות תודה רבה

כמה אפשרויות: 1. מחלה ניוונית שלהדיסקות הבין חוליתיות(DGENERATIVE DISC DISEASEׂ) 2. סקרואיליאיטיס 3. תיסמונת בסטרופ

26/04/2019 | 22:56 | מאת: גיא

תודה רבה! לגבי 3 האפשרויות שהעלת לכאבי גב משכיבה בלילה: סקרואיליטיס, מחלה ניוונית של הדיסקות הבין חוליתיות ותסמונת בסטרופ 1. CT בטן מלפני שנה הועבר לרדיולוג ע"ש שאמר שאפשר לראות בסיטי בטן מלפני שנה גם את ע"ש המותני והוא נראה אז תקין. לאור זאת, איזה מ 3 האפשרויות שכתבת סבירות יותר וכאמור זה התפתח לפני 3 חודשים לאחר מאמץ. 2. האם ב CT ע"ש מותני עדכני שאבצע אפשר לשלול ולראות את 3 האפשרויות שהעלת? או שחייבים MRI ? תודה רבה

אני מתנגד עקרונית לדיון המבוסס על תוצאות דימות ( וגם הן מכלי שני) . הדיון צריך להסתמך קוד כל על" סיפור המחלה" ועל ממצאי הבדיקה הגופנית = בדיקה קלינית. ממצאי הבדיקה הקלינית הנם המדריך הטוב ביור לבחירת בדיקת דימות אםבכלל. בכל מקרה המידע המתקבל מבת"ם רב יותר מזה המתקבל מט"מ.

מנהל פורום אורתופדיה