מוקדים בלסטיים בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2019 | 14:07 | מאת: גלית

שלום רב ב ct חזה נצפו 2 מוקדים בלסטיים חוליות גביות. מיפוי עצמות- מתאים לשינויים דגנרטיביים באחד הפורומים קראתי שמוקד בלסטי זה תמיד גרורה, האם זה כך? האם מוקד בלסטי הוא בהכרח גרורה?? אנא אודה לתשובה בהקדם אני מפוחדת ולחוצה

מוקד בלסטי הכוונה מוקד שבו יש יצירת עצם מוגברת. יצירתעצם מוקדית מוגדרת יכולה להתרחש בשל שבק,זיהום , גידול ראשוני או גידול משני( גרורה) ושינויים ניווניים.בכדי לאפיין את הממצא ולשפר את הרזולוציה צריך לתאר את מיקומו של הממצא בדיוק ( קדמי אחורי מרכזי צדדי) , צריך לתאר את השוליים המקיפים אותו, צרי לתאר את התוכן של המוקד ועודץ

מנהל פורום אורתופדיה