כאביםבמרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/02/2003 | 11:48 | מאת: יהונתן

שלום רב רופא יקר מזה כחדש ימים יש לי כאבים עזים במרפק.לא ברור לי ההגדרות שלך. מרפק פנימי מרפק חיצוני אחורי קידמי אנא הסבר לי ואוכל לומר בדיוק איפה כואב לי. כאמור יש לי כאבים במרפק וכן כאבים בכתף ובשיכמות.אבל בעיקר במרפק. נוסף לזה יש לי נפיחות קלה בקצה הפנימישל האצבעות ותחושת זרמים בכמה אצבעות. אין לי כאבים בכף היד. האורטופד מסר לי כי בצילומי הרנטגן הכל תקין.יש שינוי בחוליות מאז שהיתי צעיר אבל זה תקין מאחר שאני בן 53 טופלתי בcelcox 100 במשך 10 ימים אך הפסקתי עם התרופה כיון שיש לי קוליטיס רדומה. במשך 10 הימים האלה הכאבים כמעט נעלמו אבל כשהפסקתי את הכדורים הם התחדשו. האורטופד רק רוצה לתת זריקה למרפק בלי צילומים נוספים.או בדיקות נוספות. אודה לך בעד תשובתך יהונתן

ובכן עמוד עם כפות ידך קדימה כך שהאגודלים פונים כלפי חוץ - זה נקרא עמדה אנטומית, והצד החיצוני של המרפק כעת הוא המרפק החיצוני הצד הסמוך לגוף הוא הפנימי החלק שפונה קדימה הוא הקדמי והגב של המרפק הוא האחורי . כעת תוכללמקם את הכאב וזה חשוב שכן כאב בצד החיצוניהוא עפ"ר " מרפק טניס" בעוד שכאב בצד הפנימי הוא "מרפק גולף" וזה יכול להיות מלווה בפגיעה בעצב האולנריועמו תחושת זרמים באצבע הקטנה והזרת הסמוכה לה.

מנהל פורום אורתופדיה