פענוח MRI ירך שמאל סובל מכאבים כ4-5 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2019 | 13:01 | מאת: מיכאל

ממצאים: מודגם כיסוי יתר של ראש הפמור ע"י הקיר האחורי של האצטבולום, ממצא המחשיד לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג PINCER. לא הודגם קרע אוניתוק של הלברום. מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את האספקט הצדדי אחורי של ראש הפמור בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 12 סדרה 302 ,חתך13 סדרה 501 ). ללא עדות לבצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך. לא הודגם נזק סחוסי פוקאלי באצטבולום. הקפסולה מודגמת שמורה. הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות. סיכום: תפס אצטבולו-פמורלי מסוג PINCER וחשד לנזק סחוסי בראש הפמור כמתואר. השאלות שלי הן : 1) האם לפי הממצאים אני תריך לעבור ניתוח כלשהו ? והאם טיפול שמרתי יכול להועיל בכלל ? 2) האם הנזק הסחוסי נחשב משמעותי ? כזה שמצריך הטרייה ?

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2019 | 17:05 | מאת: ד"ר לב-אל אסא

על פי הממצאים תצטרך - מוקדם א מאוחר - לעבור ניתוח של החלפת מפרק הירך. טיפול שמרני יכול להקל משהו לשמן מה. כל נזק לסחוס הנו משמעותי שכן הוא מעיד על כך שהתהליך ההסני ניכר יותר מהתהליך הריפויי.

13/04/2019 | 20:39 | מאת: מיכאל

אני בן 26 משחק כדורגל, הכאבים הם רק בזמן בעיטה , ריצה ושינויי כיוון אני עושה בלי בעיה. ניתוח ארטקוסקופיה לא אמור לעזור במצב כזה ? נראה לי שהחלפת מפרק זה ללכת רחוק מידי, אני סך הכל רוצה לחזור לשחק כדורגל

14/04/2019 | 15:24 | מאת: ד"ר לב-אל אסא

אתה הכלל לא נמצא בתחום של החלפת מפרק. צריך לאבחן בדיוק היכן הבעיה ולטפל בהתאם

מנהלי פורום אורתופדיה