כאב מתמשך בצלע לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/04/2019 | 01:55 | מאת: נועה

שלום ותודה מראש, לפי 13 ימים בעת פעילות ספורטיבית נפלתי בגלגול. בעת הנפילה הרגשתי קושי נשימה וכאב חד מאוד בגב אשר לקח לי מספר דקות להתאושש ממנו. לאחר מספר ימים הכאב בגב חלף אך אני חשתי כאב יחסית נקודתי באזור החזה בצד ימין (לא בצד הלב). הכאב מחמיר בריצה ובשכיבה, קשה לי להתכופף ולהתרומם משכיבה והתנועה של היד שלי מוגבלת. כאשר אני לוחצת באזור בית החזה הקדמי אני חשה כאב חד שלוקח לו מספר דקות לחלוף לאחר הלחיצה. שישה ימים אחרי הנפילה ראיתי רופא אשר בדק את האזור וטען כי לא מדובר בשבר או סדק אלא בכאב בשרירים- הוא לחץ על האזור וטען כי לשבר או סדק עלי להגיב בצורה קשה יותר בעת לחיצה. הוא נתן לי אטופן לקחת פעמיים ביום למשך חמישה ימים. את הטיפול באטופן סיימתי לפני יומים אך לצערי הכאב באזור הצלעות לא חלף. אשמח לדעת האם יתכן ומדובר בסדק בכל זאת, ולדעת האם העובדה שהטיפול באטופן לא הועיל מעידה על כך שהבעיה היא בעצם ולא בשריר. מה עלי לעשות כעת על מנת להעלים את הכאב לאחר שהכדורים לא עזרו? תודה רבה

אי אפשר לשלול במקרה זה שבר או סדק של צלע . בכדי לאבחן יש לעשות צילום צלעות ואף מיפוי עצמות אם הכאב אינו מגיב לטיפול ומהווה קושי תפקודי כדאי שתפני שוב לרופא.

מנהל פורום אורתופדיה