כאבים באמצע הגב קרוב לחודשיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/03/2019 | 00:31 | מאת: משה

שלום רב, בן 28 בריא בד"כ ברוך השם, מתאמן ושומר על אורח חיים בריא מיזה כחודשיים סובל מכאב חד וממוקד באיזור אמצע הגב מימין לעמוד השדרה (ממש בסמוך), מרגיש אותו במיוחד כשמרים את יד ימין למעלה וכשקם בבוקר הכאב מתגבר וכשנוגע בנקודה בגב ממש אפשר להרגיש את הכאב לאחר צילום רגיל, CT ו MRI שבו נכתב כך: סקוליוזיס קל של עמוד השדרה הגבי. מודגם אות תקין מלשד החוליות הגביות. החוט הגבי תקין ללא מוקדים חריגים בתוכו. אין עדות לבלטי דיסק. לאחר הזרקת חומר ניגוד לא הודגם ממצא האדרתי חריג. לאחר נטילת אטופן 500 מ"ג×2 ביום למשך 10 ימים, זריקות במיון, משחות ועיסויים אין שינוי/הקלה בכאב ממש מודאג, מה זה יכול להיות ומה יכול לעזור ?

מה שחשוב הוא שלא נמצא שום חולי מדאיג הגורם לכאב יכול להיות מה שנקרא כאב מיופסציאלי עם נקודת הדק. מזהים זאת בבדיקה ידנית פשוטה.

19/03/2019 | 12:12 | מאת: משה

מה אתה ממליץ דוקטור ? למי לפנות וכיצד לטפל ?

מנהל פורום אורתופדיה