פענוח-MRI ברכיים - עזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/02/2019 | 15:23 | מאת: דני

מצב לאחר ניתוח לשחזור ACL וכריתה חלקית של המניסקוס הלטרלי לפני שנים רבות. בשאלה של השנות קרע ACL לאחר חבלה ריסנטית. הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאליים, קורונליים וסגיטליים בסדרות T1 ,T2 ו-PD עם דיכוי שומן, ללא הזרקת חומר ניגוד. השוואה לבדיקה קודמת: 2015.07.20. בצקת מינימלית של לשד העצם בחלק האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי. פרט לכך – לשד העצם עם אות שומני שמור. הרצועות הקולטרליות המדיאלית והלטרלית עם אות ועובי תקינים. מצב לאחר שחזור רצועה צולבת קדמית. הרצועה רציפה ללא עדות לקרע חלקי או מלא. מהלכה מעט ורטיקלי עם מרכיב של השקה לnotch האינטרקונדילרי. רקמה פיברוטית בקדמתה המתאימה לציקלופ. הודגמה גם בבדיקה קודמת אך קטנה יותר כעת. הרצועה הצולבת האחורית עם אות ועובי תקינים, מעט מפותלת. גיד הקוואדריספס וגיד הפטלה עם אות ועובי תקינים. שנץ עדין בשפה אחורית של הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. נראה ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. דפורמציה ידועה מבדיקה קודמת של המניסקוס הלטרלי עם חסר ממוקם בחלקו המרכזי של גוף המניסקוס. בהעדר דינמיקה בהשוואה לבדיקה קודמת, כנראה מדובר במצב משני למניסקטומיה. אין נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. אין עדות לפגמים סחוסיים בעובי מלא או חלקי בכל שלושת המדורים. מסת השרירים שמורה. אין עדות לציסטה ע"ש בייקר. אשמח להבין אם מדובר במשהו חריג או שהבדיקה מראה כי הכל תקין למרות שאני סובל מאוד מכאבים

21/02/2019 | 17:50 | מאת: דני

רק אציין בנוסף שהרגל קורסת לעיתים קרובות אני מרגיש רפיון מאוד גדול בברך סוג של "בריחה" ונעילות

המפתח להבנת בעייתך הנו מצב היציבות שלה. לפי סיפרך אתה לוקי בארועים של GIVING WAY של הברך שזה סימן מבהק לחוסר יציבות אך לא בלעדי. יש חשיבותגדולה לבדיקה הפיסיקלית של הברך .

23/02/2019 | 13:30 | מאת: דני

תודה על התשובה המהירה. אך האם ניתן להסיק משהו מיוחד מפענוח ה-MRI או שעל פניו הכל נראה תקין?

מנהל פורום אורתופדיה