הסבר על פענוח ct צווארי ומותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/02/2019 | 20:13 | מאת: תומר

להלן ממצאי בדיקת CT של עמוד השדרה הצווארי: סיבת הפניה:בירור. ממצאים: שינויים ניווניים בגופי החוליות ובמפרקים הפצטליים והאונקו-ורטברליים. החוליות שומרות על גובהן. המרווחים הבין חולייתיים שמורים. קוטר קדמי-אחורי של התעלה הספינלית הגרמית הודגם תקין. נגע ציסטי בגולגולת האחורית, ללא שינוי. C3-C2 - ללא עדות לבלט דיסק. היצרות פורמינלית קלה ע"י שינויים ניווניים מימין. C4-C3 - בלט דיסק אחורי עם לחץ מינימלי על השק התקאלי. היצרות פורמינלית דו"צ שינויים ניווניים משמאל. C5-C4 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי. היצרות פורמינלית ע"י שינויים ניווניים מימין. C6-C5 - בלט דיסק אחורי עם לחץ מינימלי על השק התקאלי. היצרות פורמינלית קלה ע" שינויים ניווניים מימין. C7-C6 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי. הפורמינות חופשיות. T1-C7 - ללא עדות לבלט דיסק. הפורמינות חופשיות. ממצאי לוואי: מלאות בחלק מתאי האטמואיד. עיבוי רירית במערות הלסת דו"צ ומלאות פוליפואידית קטנה במערת הלסת משמאל. סיכום: כמתואר. ============================================================ להלן ממצאי בדיקת CT של עמוד השדרה המותני: סיבת הפניה:בירור. ממצאים: שינויים ניווניים במבנה הגרמי. החוליות שומרות על גובהן. המרווחים הבין חולייתיים שמורים. נודולים ע"ש שמורל במספר חוליות. קוטר קדמי-אחורי של התעלה הספינלית הגרמית הודגם תקין. בגובה L2-L1- ללא עדות לבלט דיסק, פורמינות חופשיות. בגובה L3-L2 - ללא עדות לבלט דיסק, פורמינות חופשיות. בגובה L4-L3 -ללא עדות לבלט דיסק, פורמינות חופשיות. בגובה L5-L4- בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק הטקאלי בגובהS1-L5- בלט דיסק אחורי עם לחץ השק הטקאלי משמאל והיצרות פורמינלית משמאל

באופן כללי מדובר על מחלה ניוונית של הדיסקות שבין החוליות ללא ממצא מקומי מיוחד

מנהל פורום אורתופדיה