כאב בפיקה בברך בעת ולאחר פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/02/2019 | 17:42 | מאת: אור

היי אשמח להתייעץ בנוגע לבעיה שיש לי מזה כשנה. אני משחק כדורגל פעמיים בשבוע על מגרש דשא/סינטטי. במשך השנה האחרונה לאחר ובעת המשחק אני מרגיש כאבים בפיקה והכאב עז ומתגבר כשהעצימות גוברת כגון קפיצות, ספרינטים וכו. כאשר אני נח מספר ימים הכאב עובר אך חוזר שוב כל פעם מחדש. בעת הליכה או מתיחה של הרגל אני שומע ומרגיש כל הזמן קליקים בברך. חשוב לציין שזה לא מגביל אותי ברמה שזה מונע ממני לשחק לגמרי. אני פשוט מרגיש את הכאב הזה ומשחק למרות זאת. כמובן שהייתי שמח לפתור את זה אחת ולתמיד ולטפל בזה כמה שיותר מהר. אני לא רוצה למשוך את זה עוד ולגרום נזק בלתי הפיך. אני אשמח לדעת איזה בדיקות יעזרו לי כדי לאמוד את הפציעה ודרכי הפתרון. תודה רבה.

מדובר בתסמונת כאב קדמת הברך שישי לה מספר די רב של גורמים אפשריים ( למשל אי התאמה בין הפיקה למסלולה, דלקת של גידים מעל או מתחת לפיקה, ועוד). כין שכך הבדקה הראשונה שצריך לעשות היא בדיקת אורתופד את הברך

מנהל פורום אורתופדיה