פענוח בדיקת CT עמוד שידרה מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/01/2019 | 10:18 | מאת: טל

הי ד"ר לב אל אסא, אשמח לעזרה בפיענוח תוצאות הבדיקות. תודה מכון CT הבדיקה בוצעה בתאריך: 2019/01/28 להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: עמוד שדרה מותני סיבת הבדיקה: כאב בגב תחתון מזה מספר שבועות. אין בPACS בדיקות קודמות לצורך השוואה. ממצאים: D12-L1 :ללא בלט דיסק, ללא היצרות של התעלה או של הנקבים. L1-2L :ללא בלט דיסק, ללא היצרות של התעלה או של הנקבים. 2L-3L :בלט דיסק דיפוזי אחורי, לחץ קל על השק. שינויים פצטריים קלים, ללא היצרות ניכרת של התעלה או של הנקבים. 3L-4L :ללא בלט דיסק. ללא היצרות של התעלה או של הנקבים. 4L-5L :בלט דיסק דיפוזי אחורי, לחץ קל על השק. שינויים פצטריים קלים. היצרות קלה של הנקבים, ללא היצרות של התעלה. S1-L5 :בלט דיסק דיפוזי אחורי, לחץ קל ביותר על השק. היצרות קלה של הנקבים ושל התעלה. סקרליזציה של חוליה L5 ,ללא בלט דיסק, ללא היצרות של התעלה או של הנקבים. איברי הבטן שנסרקו ללא פתולוגיה גסה. סיכום:ממצאים כמתואר.

מדובר בשינויים ניווניים קלים ( בעיקר של הדיסקות שבין החוליות L4-5-S1 .

מנהל פורום אורתופדיה