קלקסן ורגל מגובסת לקחת או לא ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/01/2019 | 22:57 | מאת: גל

לפני שבועיים שברתי את הרגל, שבר דו פטישוני. אני עם גבס ולאחר שאמרו לי לבקש מדללי דם, רשמו לי קלקסן ואז בביקורת שבה העבירי אותי לגבס קל, וכבר אמרו לי שלא חייבת לשכב יותר 22 שעות ביממה עם רגל למעלה, אמרו לי שלא צריך יותר קלקסן. הבעיה שאומרים לי במשפחה - שבגלל שהרגל מגובסת כן צריך קלקסן . (היא תהיה מגובסת לדעתי במקרה הטוב עוד חודש) . השאלה: מי צודק ?? לקחת או לא לקחת קלקסן ולכמה זמן? והאם זה לא נורא שהפסקתי לפני מספר ימים?

אין בספרות ראיות לכך שמתן מדלל דם אצל לוקים בשבר של הקרסול מונע פקקת ורידים. עם זאת יש מצבים שכדאי לנקוט משנה זהירות והם: סיפור קודם של פקקת ורידים, מחלה ממארת, קרישיות יתר, סיפור משפחתי, השמנת יתר, הריון עד 6 שבועות לאחר לידה, שימוש בגלולות נגד הריון, ישיבה ממושכ ת ( טיסה למשל)

מנהל פורום אורתופדיה