אוסטאואיד אוסטאומה לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/01/2019 | 20:02 | מאת: עדן

לבני בן השנתיים גילו בסי טי אוסטאואיד אוסטאומה בשוקה ימין והוא עתיד לעשות ניתוח להסרת הגידול שפיר בביהח רמבם, אך שטרם נקבע מועד לניתוח בני בינתיים מתפתל מכאבים בעיקר בשעות השינה והלילה חי על אקמול ונורופן ועכשיו אך קיבל מרשם לאספירין השאלה שלי היא מהו מינון מתאים באספירין נוזל לילדים במשקל 12 וחצי קילו במצב זה ובנוסף האח יש עוד מקימות שמנתחים באלקציה עם מחט וגלי רדיו את המקום במקום להמתין כל כך הרבה זמן למועד ניתוח כאשר הילד ממש סובל וצולע ברגלו אנחנו לא ישנים בלילות כמעט והילד איבד את השגרה וסובל כל שעות היום מה ניתן לעשות

המינון של אספירין אצל ילדים צריך להיות מותאם לילד . הוא נמצא בין 300 מ"ג לקילו ( משקל גוף) עד 650 מ"ג לק"ג כל 4-6 שעו אך בשום אופן אין לעלות מעל 4 גר' ליום. חשוב שרופא ילדים ילווה את תהליך למנוע הרעלת אספירין.

מנהל פורום אורתופדיה