האם מדובר בצליפת שוט?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/01/2019 | 19:40 | מאת: נוי

שלום רב, מזה כשנתיים סובלת מכאבי צוואר חזקים ולא מוסברים. הבעיה החלה לאחר נסיעה במושב האחורי באוטובוס בכביש מלא מהמורות, נסיעה ארוכה רוויית קפיצות חזקות. שעה לאחר מכן הופיע כאב ראש חזק, באותו לילה כאבי שכמות חזקים עד בכי... אחכ כחודש של כאבי ראש, סחרחורות, טינטונים במהלך החודשים הבאים. הרופאים קבעו פיברומיאלגיה.. מתח נפשי, אך אני מסרבת לקבל, לא מזדהה עם האבחנה.. עברתי mri עמוד שדרה צווארי, נמצא היפוך לורדוזיס צווארי ומשהו שנאמר לי כעקמת קלה .... שנתיים של חוסר ודאות לגבי מצבי... לאחרונה קוראת על צליפת שוט ומזהה קווים ברורים ותואמים למה שחוויתי ועדיין חווה אם כי באופן קל יותר.. האם יתכן שמדובר בצליפת שוט? האם בדיקה אורתופדית, נוירולגית שעברתי לא היו אמורים לגלות את זה ?

" צליפת שוט" זה שם של מחושי צוואר המתעוררים בעקבות התנגשות אחור חזית שבה הגוף עף קדימה כשהראש מפגר אחרוו וחוזר אחורה . הצוואר עושה תנועות טלטול המזכירות צליפת שוט. זה כמובן יכול לקרות גם בהנתגשות במהירות במצבים אחרים אבל במקרה שלך זה לא סביר . בכל מקרה הטיפול אינו שונה מהטיפול בכאב צוואר שלא מחמת התנגשות.

מנהל פורום אורתופדיה