הבנת תוצאות MRA של כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/01/2019 | 08:05 | מאת: אריה שרמן

רקע - פריקות כתף חוזרות לאחר חבלה בכתף ימין, בן 33, החבלה קרתה לפני כ12 שנים. 1 .הודגמה השטחה של ראש ההומרוס באספקט אחורי עליון- כביטוי לשבר ע"ש היל-סאקס. אין עדות לשחיקה של הגלנואיד הגרמי. 2 .CUFF ROTATOR :ללא עדות לקרע. מצב טרופי של השרירים שמור. 3 .גיד ביצפס ללא שינויים פתולוגיים. אין עדות ל - SLAP. 4 .המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. 5 .היחס הגלנו-הומרלי שמור. 6 .רושם להיפרדות של הלברום הקדמי. הלברום האחורי הודגם שמור. האם סעיפים 1 ו6 מעידים על משהו חמור שמצריך ניתוח? תודה רבה, הפורום מצוין!

ממצא 1 אינו חשוב ממצא 6 מסביר כנראה את מחושיך. ההחלטה על ניתוח אינה נגזרת מממצא הבת"ם אלא ממידת ההפרעה שאתה חש.

05/01/2019 | 20:19 | מאת: שרמן אריה

ד"ר לב-אל, תודה על תשובתך וזמנך. הנקעים האחרונים נגרמו באירועים לא אינטנסיבים - שיעול, שינה, תנועה לאחור בישיבה על כיסא משרדי. אציין כי זה מפריע לי מאוד. כאשר אני מבצע תנועות באופן מודע (משחק טניס שולחן למשל) אינני נוקע את הכתף. בעקבות הממצאים שהוצגו מעלה, אני תוהה האם ניתן להגיע לייצוב של הכתף באמצעות פיזיתורפיה, או שמא ניתוח יהיה הרבה יותר יעיל? שוב תודה, שרמן אריה

מנהל פורום אורתופדיה