חשד לתסמונת מדורים בשרירי הסובך בשתי רגלי.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/01/2019 | 22:29 | מאת: שמחה

שלום רב. שמי שמחה ואני בת 22 מדריכת טיולים. לפני כ8 חודשים יצאתי לטיול שביל ישראל. במהלכו נפצעתי והפסקתי כל פעילות גופנית מאז ( כבר שמונה חודשים) ישנם כאבים בשרירי השוק. תחילה הייתה לי דלקתיות לאורך החיבור לעצם, אולם זה עבר ומה שנותר זה כאב עז לאחר הליכה או עמידה פשוטה של 20 דקות בשרירי הסובך בשוקיים. לפני היציאה לטיול לא הייתה לי שום בעיה אורטופדית. התחושות שנילוות לי הן, שריפה וכאב כללי על כל אזור שרירי השוקיים. במשך שלושה חודשים עשיתי פיזיוטרפיה בהמלצת אורטופד אשר לא פתרה את הכאבים. הייתי אצל כל הרופאים האפשרים ואין שום סימן למשהו חריג . Mri תקין, emg תקין, מיפוי עצמות תקין. האורטופד שהייתי אצלו הציע לעשות בדיקת מדידת לחץ מדורים כמה שאלות:) האם יתכן שתחילה הייתה דלקת הנגרמה מלחץ במדור ? הבעיה הזאת יכולה להיווצר במאמץ בתווך זמן קצר יחסית? והאם בדיקת מדידת לחץ מדורים אכן מגלה בוודאות אם יש בעיה או לא. אשמח לתשובה.

יתר לחץ במדור אינו גורם לדלקת עדיין איננו יודעים מהי ה"בעיה הזאת" מדידת לחץ המדור לאחר מאמץ מאבחנת תיסמנת של לחץ יתר כרוני.

מנהל פורום אורתופדיה