עזרה בפענוח MRI צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/12/2018 | 14:54 | מאת: גליה

עברתי בדיקה של MRI צווארי והתוצאות לא ברורות לי. אודה לך על הסבר פשוט מה מצאו בבדיקה. ע"ש צווארי: מעבר צרברו צרביקלי תקין. סיגנל גרמי בלתי אחיד, ללא ממצא חשוד. יישור של הלורדוזיס. :C2­C3 שינויים ניווניים ניכרים במפרק הפצטלי שמאלי, ללא בלט דיסק משמעותי וללא הצרות התעלה או הפורמינות. Page 1 of 2 .C3­C4 שינויים דיסקוגניים אחוריים מתונים הגורמים לאימפרסיה ספינלית ללא סימני מיאלופתיה. שינויים ניווניים מתונים במפרקים הפצטלים, ללא היצרות פורמינלית משמעותית דו"צ. :C4­C5 שינויים דיסקוגניים אחוריים בינוניים דו"צ הגורמים לאימפרסיה ספינלית ללא סימני מיאלופתיה. שינויים ניווניים מתונים במפרקים הפצטלים, הגורמים להצרות פורמינלית ניכרת דו"צ. :C6­C7ו C5­C6 שינויים דיסקוגניים אחוריים בינוניים הגורמים לאימפרסיה ספינלית ללא סימני מיאלופתיה, ולהצרות פורמינלית ניכרת דו"צ. ללא שינויים ניווניים ניכרים במפרקים הפצטלים. :C7­T1 שינויים דיסקוגניים ניכרים דו"צ עם שינויים ניווניים מתונים במפרקים הפצטלים, ללא הצרות משמעותית של התעלה או הפורמינות. ללא ממצא חריג ברקמות הרכות פאראספינליות. לסיכום: 2. אימפרסיה ספינלית דיסקלית זעירה מרובה מC4­C3 עד C7­C6, ללא סימני מיאלופתיה. 3. הצרות פורמינלית ניוונית ניכרת בC5­C4 דו"צ.

שינויים ניווניים של הדיסקות הצוואריות ושל המפרקים הבין חוליתיים האחוריים. . אין פריצה( בקע) של דיסק ואין נזק לחוט השדרה עצמו אך יש ממצאים שיכולים להצביע על לחץ על שרשי עצבים. בדיקה גופנית תוכל לסייע לקבוע היכן בדיוק עלול לחץ כזה להיו ת

מנהל פורום אורתופדיה