בקע בעמוד השדרה לאחר CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/12/2018 | 17:14 | מאת: אלי

שלום רב , בחודשים האחרונים אני סובל מכאבים וחוסר תחושה ברגל ימין יש לציין כי הכאבים מופעים רק בעמידה או בהליכה עד כדי חוסר יכולת להמשיך ומדובר כבר אחרי מטרים ספורים . בישיבה או שכיבה אני לא מרגיש כלום שום כאב או נימול . בצעתי CT והממצאים הם , הודגמו שינויים ניווניים בדיסקים בין חולייתי ים ברוב הגבהים , עם איבוד גובה 1-2-3-L בגובה L4,L3 בקע דיסקי לטרלי ופורמינלי מצד ימין עם הצרות של פורמינה אינטר וורטברלית שינויים ניווניים במפרקים הפצטליים . בגובה L5,L4 בלט דיסק מרכזי מנימלי , מעט יותר משמאל , עם הצרות של פורמינה אינטר וורטברלית משמאל .בקע דיסקי מרכזי בגובה S1-L5 עם לחץ על השק באקלי .שינויים ניווניים במפרקים הפצטליים . לא הודגם Spinal Stenosis . מפרקים הסקרו איליאלים תקינים . מה הטיפול המומלץ לפי הממצאים . תודה מראש

התמונה הקלינית היא של " צליעה לסרוגין נוירולוגית" . הממצא הדימותי שיכול להסביר את מחושיך הוא פריצת הדיסק בגובה L3-4 לצד ימין עם היצרות תעלת המוצא של שרש עצבי L3 או בקע הדיסק L5-S1 . בדיקה גופנית טובה יכולה לסייע במיקקום הבעיה. אשר לטיפול, הרי שמטפלים בבן אדם הסובל ולא בצילום שלו ולכן איני ממליץ על טיפול כשאיני מכיר את הבן אדם.

מנהל פורום אורתופדיה