MRI ברך - פענוח בדיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/12/2018 | 19:40 | מאת: NOT_FOUND

שלום, לפני כחודש וחצי נפצעתי באימון כדורגל, אשמח אם תוכל להגיד לי מה בדיקות הMRI מראות. מה זמן ההחלמה? האם ידרוש התערבות ניתוחית? תודה מראש. תוצאות הבדיקה: מערכת גרמית - בצקת תת-קורטיקלית באספקט אנטרו-לטרלי של הפלאטו הטיביאלי, ללא קו שבר מוגדר, אם כי מודגמת אי-סדירות של הקורטקס בשולי הפלאטו ממצא המתאים לקונטוזיה גרית. הסחוס המפרקי הטיביופמורלי – שמור. מדור פטלופמורלי - שמור. הרצועות הצולבות – תקינות. הרצועות הקולטרליות - תקינות. המניסקוסים: מניסקוס מדיאלי - ללא עדות לקרע. מניסקוס לטרלי – קרע זעיר בקצה חופשי של גוף המניסקוס באיזור המעבר אל הקרן הקדמית המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגם עיבוי ואי-סדירות קלה של גיד הוסטוס לטרליס, ללא קרע או ניתוק סיבים - ממצא המתאים למתיחה, ייתכן קרע חלקי מדרגה נמוכה חלל המפרק - נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. ללא ציסטה פופליטיאלית .) cyst s'baker) לסיכום: קונטוזיה גרמית באספקט אנטרו-לטרלי של הפלאטו הטיביאלי. קרע זעיר בקצה החופשי של גוף המניסקוס הלטרלי. חשד למתיחה של גיד הוסטוס לטרליס.

סימני חבלה בעצמות הברך וקרע זעיר של הסהרון החיצוני וסימני מתיחה בשרירי החיצוני של ה"ארבע ראשי"

מנהל פורום אורתופדיה