פיענוח MRi כתף ימין וצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/12/2018 | 13:09 | מאת: מאיה

היי, אני אחרי תאונת דרכים שהייתה ב11.2.18 שאובחני עם צליפת שוט, נכנסו בי מאחורה. הכאבים העיקריים שלי הינם בכתף ימין תמידיים - כאבים שאני יכולה לסבול אותם ומידיי פעם התקפים של כאבעם מטורפים ולפעמים גם בכף היד. איני יכולה להרים את היד מעל לגובה הכתף לא יכולה להרים משקל ולאמץ את היד, והרבה פעמיים היד "נרדמת" לי. ביצעתי 2 בדיקות mri, אחת לצוואר ואחת לכתף ימין. אלו התוצאות: C3-C4 בקע דיסק מרכזי עם לחץ קל על השק ללא לחץ על החוט C4-C5, C5-C6 בלט דיסק ללא לחץ על החוט, ללא היצרות הנקבים C6-C7 בלט דיסק עם בקע מרכזי, ללא לחץ על החוט וללא היצרות הנקבים MRI כתף ימין: מפרק ה- C/Aהודגם תקין. הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים : הודגמו אותות מעט חריגים באספקט הדיסטלי של גיד הסופרא-ספינטוס ,כביטוי לשינויים טנדינוטיים מינימליים ,ללא עדות לקרע . שאר הגידים הודגמו תקינים. מסת השרירים של RC הודגמה שמורה . גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית. אני כרגע מבצעת פיזוטרפיה על הכתף

16/12/2018 | 14:33 | מאת: מאיה

בנוסף, בוצע EMG ואלו התשובות. מצ"ב קובץ

16/12/2018 | 14:34 | מאת: מאיה

מצב EMG

השאלה שלך היא דוגמא יפה לטעות הנפוצה כל כך שבה מתיחסים לבדיקותהדימות ומתעלמים ממצאי הבדיקה הגופנית שהם המקור היותר חשוב להבנת הבעיה. במקרה כמו שלך די בבדיקה גופנית טובה בכדי להחליט אם מדובר בבעייה בצוואר או בכתף . בכל מקרה על פי ממצאי הדימות הייתי מהמר על הצוואר

18/12/2018 | 22:35 | מאת: מאיה

קודם כל תודה על תשובתך. אשמח לדעת איך ניתן להקהל על המצב, נכון לעכשיו אני עושה פיזןטרפיה ומתאמנת (בהתאם למגבלות) אך לא רואה ממש שינוי.. זה רק הולך ומחמיר, יש ימים שאני אפילו לא יכולה להחזיק כוס קפה ביד. תודה, מאיה

מנהל פורום אורתופדיה