פענוח סיטי דחוף. סיטי עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/12/2018 | 12:25 | מאת: גדי

שלום רב לאחרונה ביצעתי בדיקת סיטי לאחר שמעל חודש חוותי כאבים והרדמות של רגל ימין באצבעות רגלים ובנקודות מסויימות בשוק. נשלחתימלבצע סיטי עמוד שדרה מותני . חשוב לציין שלפני כשנתיים החלתי לסבול מכאבי גב לסרוגין לאחר שניסיתי להרים מזוודה קלה שגרמה לי לקנאק בגב ולכאבי גב נוראים במשך שבוע. אשמח לקבל חוות דעת והזבר על ממצא הבדיקה גובה l1-l2: מבנה גרמי תקין . רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות . אין עדות לבלט דיסק גובה l2-l3: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בלט דיסק ללא לחץ. גובה l3-l4: מבנה גרמי תקין .רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות.בלט דיסק ללא לחץ. גובהl4-l5: מבנה גרמי תקין. הנמכת גובה/בלט דיסק,בקע פרה מרכזי משמאל עם לחץ קל על שק תקאלי.מלאות במוצא שורש l5 מימין האם בקע פרה מרכסי מימין עם מיגרציה?? בגובה l5-s1: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמניות. בלט דיסק ללא לחץ אשמח פענוח הממצאים. תודה

הממצא העיקרי הוא נוכחות רקמה רכה בתעלת המוצא של שרש L5 מימין . המפענח משער שמדובר בחתיכת דיסקה שפרצה והתישבה סמוך או על השרש L5 מימין. מה שמתאיםלקליניקה.

18/12/2018 | 12:51 | מאת: גדי

האם יש טיפול כלשהו ? זה מסכן אותי בצורה כלשהי ?

18/12/2018 | 12:53 | מאת: גדי

האם עבודה פיזית או עודף משקל יכולים לתרום למצב ?

מנהל פורום אורתופדיה