מהי מחלת PAGET ומהם תסמיניה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/01/2003 | 13:18 | מאת: שי

השאלה מופנית לרופאים בלבד. ומה ההבדל בינה ובין Osteoporosis ובין Osteoarthritis ? מה הטיפול למחלה זו כירורגי/תרופתי/תרפיה גנטית ? האם Orthovixx של רפא יעיל גם במקרה של Osteoarthritis של אגן הירכיים? ואם לא האם החלפת מפרק אגן היא בלתי נמנעת? תודה רבה.

בעצמות גופנו מתחולל כלהזמן תהליך של בניית עצם חדשה מצד אחד והריסת עצם ישנה מצד שני. בתקופת הילדות והנעורים המאזן הוא לצד בניית העצם החדשה שכןהעצמותגדלות . בתקופת החיים הבוגרים המאזן הוא אפס כלומר אנו שומרים על מסה קבועה של עצם למרות למעשה כל הזמן נוצרת עצם חדשה ונהרסת עצם ישנה. אוסטאופורוזיס הו אמצב שבו המאזן הוא שלילי, כלומר תהליך יצירת עצם חדשה מפגר אחר תהליך ספיגת העצם הישנה .חשוב לציין תהליך הספיגה אינו מהיר יותר ממה שהיה בתקופת החיים הבוגרים אבל תהליך הבניה הפך איטי יותר. מחלת פגט היא מחלה שבה שני התהליכים הפכו מהירים ואינטנסיביים יותר באופן חריג. התוצאה היא שבמקומות שונים נוצרים אזורים של עצם שהיא מעלת ארכיטקטורה ומבנה משונים לא תקינים ומעווגים (עווג=דפורמציה. ). לא תמיד צריך לטפל במחלה שכן לע"ק היא מוגבלת לאזור מסויים. כשצריך לטפל מטפלים באמצעות תרופות ממשפחת הביפוספונטים שמעקבות אתספיגת העצם. כן משתמשים לקלציטונין בעיקר למקרים שבהם יש כאב. אוסטאוארטריטיס היא מחלה של מפרקים. הקלד אוסטאוארטריטיס (הקפד על סדק האותיות ) בחלון החיפוש ותקבל הסבר על המחלה. לא נהוגל להזריק היאלרורונן למפרק הירך בעיקר מחמת הקושי הטכני וסכנת הזיהום. במקרי אוסטאוארטריטיס מתקדמת של מפרק הירך הטיפול הוא החלפתהמפרק

מנהל פורום אורתופדיה