פענוע CT עקב כאבים בירך אחורית וכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/11/2018 | 13:16 | מאת: אני

נא עזרתך בפענוח סיטי עקב כאבים בירך וברגל שמאל ממצאים: הודגם יישור של ע"ש המותני. גובה של גופי החוליות שמור. מרווחים בינחולייתיים שמורים. זיזים ניווניים אחוריים קטנים בגובה D12-D11. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. נקבים נאורלים הודגמו מוצרים בגובה S1-L5. המפרקים הפצטליים הודגמו שמורים. המפרקיןם הסקרואליאקליים הודגמו שמורים. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי עם לחץ קל על השק הטקלי בגובה L5-L4. אקסטרוזיה פרא מדיאלית ניכרת של הסחוס הדיסקלי משמאל בגובה L5-S1

הסיבה לכאב היא קרוב לודאי פריצת הדיסק בגובה L5-S1 עם יציאה של חתיכת דיסק לתוך תעלת השדרה משמאל ומגע עם שרש עצבי L5

10/12/2018 | 17:45 | מאת: אני

אכן פריצת דיסק. והרופא אמר לא לעשות כלום ,גם לא פיזיןתרפיה , האמנם?! יש שיפור באמת לא רע אבל מה עושים הלאה?

מנהל פורום אורתופדיה