שבר בפטישון חיצוני ללא תזוזה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/11/2018 | 11:25 | מאת: רונית

שלום רב לפני יום שברתי את הפטישון החיצוני ללא תזוזה. בשלב הראשון עד לביקורת, אני בגבס עד הברך עם הוראה לא לדרוך. ולאחר מכן יוחלט האם אוכל לעבור למגף דריכה. כמה שאלות: 1. האם מותר לי להזיז את הרגל בתוך בגבס- פלקס עם העקב והזזת אצבעות. 2. האם דריכה עם מגף דריכה לא עלולה להפעיל לחץ על השבר. אם לא, האם ההליכה איתו תקצר את זמן ההחלמה? כלומר מה התרומה שלו, אם בכלל, לתהליכי ההחלמה וקיצור משך ההחלמה. 3. כמה זמן לאחר הורדת הגבס אוכל לחזור לפעילות ספורט, בדגש על ריצה. 4. כשאני במצב מאונך, תוך דקות ספורות הרגל הופכת לסגולה. תקין? כשאני נשכבת ומרימה את הרגל הצבע חוזר לנורמלי

1. מותר וממלץ 2. הפטישון החיצונ זז כאשר עושים תנועה בקרסול לא בדריכה. דריכה מעפלה לחץ על המשטח המפרקי של עצם השוקה ולחץ זה רצוי שכן הוא ממריץ את כניסת הנוזל הסינוביאלי לסחוס המפרקי 3. 6-12 שבועות 4.נורמלי

24/11/2018 | 19:57 | מאת: רונית

תודה רבה על התשובות. שבוע טוב 😃

06/12/2018 | 22:45 | מאת: רונית

אחרי ביקורת, 10 ימים מיום השבירה, לא הורידו לי את הגבס נגזרו עליי עוד 4 שבועות בגבס, ללא דריכה. האם זה לא שמרני מדי? בתשובתך הקודמת כתבת שצריכה יכולה לזרז החלמה. שרתי בפורום שתי שאלות של אנשים ששברו את הפטישון ולאחר 6 ואפילו 7 שבועות, לא נראו סימני איחוי. זה הגיוני? אני בלחץ,

06/12/2018 | 22:47 | מאת: רונית

*שצריכה=שדריכה יכולה לזרז החלמה..

מנהל פורום אורתופדיה