שכמה ימנית תפוסה כבר כמעט חודש ימים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/11/2018 | 13:53 | מאת: קרן

לפני כחודש נתפסה לי השכמה הימנית. ככה סתם פתאום. לא הרמתי בדיוק כלום, לא תנועה חדה. ככה סתם כשקמתי לפנות בוקר והסתובבתי בבית. הדבר היוצא דופן היחיד שהיה כמה שעות לפני, בערב לפני, היה שקיבלתי איזושהי מכה חזקה באיזור מפתח הלב. הייתי אצל אורטופד שעשה לי בדיקה זריזה וקבע שזה שריר וללא חבלה. עבר כבר חודש ואמנם טיפה השתפר אבל עדיין לא סביר. לא יכולה לשבת ליותר מכמה דקות. 2 צעדים קדימה וצעד אחורה. השאלות שלי הם : 1. האם רק שריר תפוס יכול להיות תפוס כל כך הרבה זמן? 2. אני שומעת כל הזמן על זריקה שעוזרת מאד. למה לא נותנים לי אותה? איך אפשר להגיע למצב שאני מקבלת את הזריקה הזאת? 3. האם זה יכול להיות קשור למכה באיזור מפתח הלב? זה לא היה בדיוק מכה, חיבקה אותי מישהי מעבר לשולחן די מרחוק והיה שם לוח זכוכית שלא ראיתי שהצד שלו נכנס לי באיזור מפתח הלב בזמן שהייתי מכופפת בחיבוק איתה. תודה

1.יש מצב שנקרא " נקודת הדק" שזה צרור סיבי שריר הנמצא במצב מכווץ כל הזמן למשך תקופה ארוכה. מקום שכיח לנקודת הדק הנו בשריר המרים את השכמה מעל זוית העליונה של השכמה. 2.נותנים זריקה כשחושבים שהיא יכולה לעזור. שוחחי על כך עםהאורתופד המטפל בך. 3. - לא נראה לי

מנהל פורום אורתופדיה