כאבי ירך ברגל ימין שמקרין לברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/11/2018 | 22:32 | מאת: ביטר

הי.אני בן 32 מזה חודשיים סובל מכאבים( בינוניים עד חזקים) בירך ברגל ימין .הכאב מחמיר בפעילות גופנית פשוטה כמו הליכה ובהחלט גם ריצה ..הרופא הפנה אותי ל ct עמוד שדרה ו emg.תוצאות הבדיקות הן. ב ct/ בלט אחורי L3 L4 ו בלט אחורי דיפוזי L4 L5.בבדיקה השניה emg/ עדות לגל f של עצב פרוניאלי וטיביאלי מאורך_דבר שמעיד על פגיעה שורשית L4-s1 מימין..אשמח אם תעזור בפירוש הממצאים ודרכי טיפול ..תודה מראש

אכן הבדיקה מחזקת חשד לפגיעה בשרשי עצבים בעמוד השדרה המתני. עדיין יש לשלול בעיה במפרק הירך באותו צד. אשר לטפול אפשרי, אם ישלל מקור כאב אחר ממלץ לנסותטיפול ע לידי חסם ברירני של שרשים עצביים ( סוג של זריקה אפידורלית מכוונת ישירות לשרש העצבי).

מנהל פורום אורתופדיה